Anmeldelse: Svømmetenkikk, de i de 4 svømmeartene, DVD


Svømmeteknikk, de i de 4 svømmeartene, 2005
Produsert av Norges Idrettshøgskole på oppdrag av Norges Svømmeforbund.
Utøvere: Aleksander Hetland, Anu Koivisto, Gard Kvale, Maj Hillesund, Petter Sjødal, Robin Dale Oen, Terrie Miller.
Pris: 500 kr.
~

Pakken inneholder to DVD’er. Den første med butterfly og brystteknikk og den andre crawl og rygg. Svømmestilene blir kommentert på en objektiv måte og tar for seg hovedpunktene for god svømmeteknikk. Hver stil blir først fremstilt med et overblikk, så armtak og beinspark og til slutt drill og scullingøvelser. I tillegg er det med start og vendingsteknikk til hver svømmeart.

Det meste av materialet kan hjelpe nybegynnere fordi det gir bilder med god svømmeteknikk og hovedpunkter for god teknikk. DVD’ene er nok også egnet for viderekommende og masters som trenger å friske opp kunnskapen på nytt eller få en helhetlig innføring i svømmeteknikkene. Pakken inneholder mange gode drill og sculling øvelser for forbedring av teknikk. Butterfly delen er nok ikke beregnet for dem som begynner helt uten erfaring.

Delen som tar for seg bryst inneholder materiale fra en tidligere publisert DVD fra 2003 med Terrie Miller. Crawl butterfly viser flere svømmeres svømmeteknikk. Derimot er blir det vist få undervannskameravinkler av crawl, rygg og butterfly svømming, dessverre blir det for det meste sett fra siden.

Noe av bildematerialet er litt grumsete og lydstyrken på kommentarene varierer litt, men har ikke noe å si på studering av teknikken.

Filmene formidler svømmeteknikk i de fire svømmeartene på en enkel og forstålig måte og kvaliteten på undervannsbildene er gode nok. Generelt et godt kjøp for de som vil forbedre teknikken og lære noen nye drills.

Fåes kjøpt på swimshop.

Ingen kommentarer: