Intervjuer

På Brendan Hansens hjemmeside kan du finne intervjuer med Stefan Nystrand, Joanna Fargus, Tara Kirk, David Cromwell, Brent Hayden, Christian Sprenger, Markus Rogan, Nick Brunelli, Brendan Hansen, Jason Lezak... og flere. Les mer.

Fina vurderer forbud mot Speedo's nye drakt

Sagt om Speedo's nye drakt, LZR Racer: Michael Phelps: "When I hit the water, I feel like a rocket." og Libby Trickett, som slo verdensrekorden på 100m fri sist torsdag: "It feels like I'm swimming downhill."De siste seks ukene har det blitt satt 16 nye rekorder, de fleste av disse med Speedo's nye drakt. På grunn av alle de nye verdensrekordene vil Fina revurdere lovligheten av drakten. Dermed kan 15 av de 16 verdensrekorder bli annullert.

Fina har allerede gitt klarsignal en gang, men den siste tidens rekordras har gjort at de vil revurdere drakten. Ifølge Fina kan drakten ha egenskaper som bryter mot reglementet. Cornel Marculescu lederen for Fina sier: "There are buoyancy issues. We have to review this."


Teknologisk kamp

Speedo's drakt er utviklet i samarbeid med forskere fra NASA og kostet 20,5 millioner kroner å utvikle. En drakt koster rundt 3300 kroner i Storbritannia. Ved hjelp av datamaskiner ble det funnet stedene på svømmerens kropp som skapte mest drag. Dataene ble brukt til å redusere drag på disse stedene. I tilegg er drakten stivere rundt midjen som bidrar til bedre linjehold.

Arena har også en drakt under utvikling; den nye Powerskin R-Evolution. Drakta påstås dra av et halvsekund på en 50 m crawl. Giuseppe Musciacchio markedsjef for Arena sier: ” Jeg er veldig selvsikker på at vår drakt kommer til å være like bra som Speedos. Det kommer til å bli en stor kamp mellom Speedo og Arena.”

Ikke alle er like glade for utviklingen. ”Det kommer til å bli en teknologisk kamp i de Olympiske lekene. Det hadde vært bedre om finalene i de Olympiske leker bare handlet om talentfulle individer som gir et ekte bilde av sin arbeidsmoral og evne, isteden for å at en drakt skal korrigere mangler,” sier Sør Afrikas Roland Schoeman. ”Men det kommer ikke til å skje. Det hadde vært som at Tiger Woods skulle gå tilbake til trekøller.”

Neste måned skal Fina ha et møte med Speedo der de skal bestemme om drakten er lovlig.

Synes du drakta bør forys? Diskuter i forumet!

Kilde:
Daily Mail

Comebacktime!

I dag annonserte Ian Thorpe og Alexander Popov at de vil gjøre et felles comback mot Beijing i 2008. Ifølge kilder har begge trent i et hemmelig treningskompleks under den olympiske arenaen ”vannkuben” i Beijing.

Les mer her.